23 August 2012

Τι κινδύνους κρύβει το κραγιόν;

Είχατε ποτέ φανταστεί πως το κραγιόν μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία σας; 

 

 

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως λίγο lip θα έκρυβε κινδύνους για την υγεία. Νέες έρευνες όμως πάνω στα καλλυντικά έρχονται να ταράξουν τα νερά φέρνοντας ανησυχητικά νέα.
Χημικά όπως το μεθακρυλικό, ο μόλυβδος και το κάδμιο ανησυχούν τους επιστήμονες χρόνια τώρα, όμως, ο νέος κίνδυνος έχει το όνομα τρικλοζάνη. Η τρικλοζάνη χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πολλά κραγιόν, αλλά και σε οδοντόκρεμες, σαπούνια και αποσμητικά και σύμφωνα με τους επιστήμονες συνδέεται με καρδιακά και μυϊκά προβλήματα. Επιπρόσθετα υπάρχουν ενδείξεις πως παρεμποδίζει τα σήματα που λαμβάνει η καρδιά από τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για προβλήματα στο θυρεοειδή αλλά και γονιμότητας να αυξάνονται.
Η συγκεκριμένη ουσία ερευνάται από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και ήδη αρκετές εταιρίες έχουν υποσχεθεί να την αποσύρουν μαζί με άλλες επικίνδυνες ουσίες από τα προϊόντα τους περιποίησης της επιδερμίδας.
Σκεφτείτε όμως για λίγο πως θα ήταν ένας κόσμος χωρίς κραγιόν; Πόσες περσόνες θα έχαναν το χαρακτηριστικό που τους διακρίνει;

 

No comments:

Post a Comment